Maak je terras lenteklaar

Maak je terras lenteklaar

minrondje

Maak je terras lenteklaar.
We hebben er al even van kunnen proeven en kunnen niet wachten op meer. Meer, meer, meer van dat mooie lenteweer! We voelen ons niet alleen stukken vrolijker, maar alles is ook zoveel mooier wanneer het zonnetje schijnt. Nu, ja het is te zeggen … Onze terrassen hebben afgezien tijdens die natte winter. Tijd voor een make-over!

Of je nu op een appartement woont met een klein terras of in een kast van een huis met gigantische tuin, buiten zitten moet gezellig zijn! Gelukkig zijn er heel wat tips en tricks om alle buitenruimtes summer ready te maken. Bij deze een top drie zonder daarbij het warm water uit te vinden. Ik drink toch liever rosé … Ready? Set en maak je terras lenteklaar.

All hail de hogedrukspuit

Eén van de beste uitvindingen ooit is de hogedrukreiniger! Terrassen en tuinmeubels spuit je in slechts enkele minuten weer schoon zonder uren te schrobben. Je vindt ze in verschillende prijscategorieën, dus er zal ongetwijfeld ook eentje voldoen aan de noden van jouw terras.

Heb je natuursteen liggen op jouw terras? Let dan op voor de voegen. Je spuit al het ongewenste groen weliswaar heel makkelijk weg, maar ook je voegen zullen eraan geloven. Geen probleem wanneer je het niet erg vindt om alles daarna weer bij te werken. Ook bij terrassen van beton vermijd je het liefst de hogedrukspuit, want deze kan de toplaag beschadigen. Kies in dat geval liever voor een natuurzeep met lijnolie en een goeie ouwe schuurborstel. De olie zorgt voor de dichting van de microporiën waardoor de glans verzekerd blijft.

Heb je een terras van keramische tegels? Dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Gaan met die spuit!

Potjes en plantjes

Niets schreeuwt luider “Het is lente!” dan een paar leuke bloempotten met bloemen en plantjes in alle kleuren en geuren. Woon je op een appartement met terras? Dan kan je spelen met verschillende hangplantjes die je langs de balustrade kan laten bengelen. Ook kruiden doen het altijd goed. Je neus waant zich in het Zuiden van Frankrijk en je kan ze ook nog eens gebruiken in verschillende zomerse gerechtjes. Lekker!

Over de bloemen en de bijtjes kennen we ondertussen alles. Wist je dat er heel wat bloemen zijn die de gevleugelde zoemers aantrekken? En ja, dat willen we! Lavendel, Echinacea en Marjolein zijn maar een paar voorbeelden van kleurrijke nectarbloemen die populair zijn bij vlinders en bijen en dus zeker een plekje verdienen in jouw tuin of op jouw terras. Planten maar die handel!

Bang dat leuke bloempotten voor dit alles een dure grap zijn? Hoeft niet. Er zijn heel wat mooie en stijlvolle bloempotten op de markt die jou geen arm en een been kosten. Wist je trouwens dat de potten van de PAJU Design buitenkaarsen ook kunnen gebruikt worden als bloempot? Ze zijn voorzien op de meeste standaard bloempotformaten. Twee vliegen in één klap!

Sand junior papi grandpa family

‘k Zie de lichtjes

Een zonovergoten terras is heerlijk, maar een terras na zonsondergang kan even gezellig zijn. Met een paar leuke plaids en dierenvelletjes zit je altijd goed. Je terras voelt meteen aangekleed en ze komen ook nog van pas op frisse zomeravonden. Ook een mooi buitentapijt is gezelligheid troef. Die van PAJU Design zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en zijn ontzettend zacht en lekker warm.

Kers op de taart is jouw sfeerverlichting. Mooie, robuuste tuinkaarsen zijn altijd een goed idee. Sommige geuren houden zelfs vervelende wespen, muggen of andere ongenode gasten op een afstand. Ook tuinfakkels blijven zorgen voor heel wat sfeer tijdens tuinfeestjes. Dé hit van voorbije zomers zijn echter lampenslingers met lampjes in alle soorten en maten. Of je ze nu in de bomen hangt of langs je traliewerk of je steekt ze in een lantaarn, het resultaat is sowieso magisch. Ondertussen zijn er ook al varianten die werken op zonnecellen. Handig, toch?

Je leest het, er zijn zoveel mogelijkheden om je buitenruimte sfeervol in te richten ongeacht hoe groot of klein. Zolang je er wat van jouw eigen persoonlijkheid insteekt, kan je weinig mis doen. 

Buitentapijt Grain
Buitentapijt Grain

Enjoy your summer!

Producten in dit bericht
Products not found